Inkontinens er et meget pinligt emne for mange mennesker. Det kan være svært at diskutere det med venner og familie, for slet ikke at tale om det med en læge. Men det er vigtigt at tale om inkontinens, fordi det er et almindeligt problem.

Inkontinens er defineret som ufrivilligt tab af urin eller afføring. Det kan skyldes en række ting, herunder alder, graviditet, fødsel, fedme og overgangsalder. Nogle mennesker oplever også inkontinens efter en operation eller på grund af en medicinsk tilstand som f.eks. diabetes eller multipel sklerose. Hvis man vil bade som inkontinent, skal man have det rette badetøj til det. Klik her for at se en forhandler.

Hvis du oplever inkontinens, er der en række ting, du kan gøre for at hjælpe med at håndtere problemet. Først skal du gå til din læge for at udelukke eventuelle underliggende medicinske tilstande. Derefter skal du arbejde på at forbedre din bækkenbundsmuskelstyrke. Det kan du gøre ved at lave bækkenbundsøvelser regelmæssigt eller ved at bruge en bækkenbundsmuskeltræner.

Ud over bækkenbundsøvelser kan du også foretage nogle livsstilsændringer for at mindske din risiko for inkontinens. Disse omfatter at holde op med at ryge, drikke rigeligt med vand og spise sundt. Hvis du er overvægtig, skal du forsøge at tabe dig gradvist gennem kost og motion. Og endelig skal du undgå at løfte tunge genstande og anstrenge dig, når du går på toilettet.

Hvis du har problemer med at håndtere din inkontinens på egen hånd, findes der også en række produkter, som kan hjælpe dig. Det drejer sig bl.a. om bleer og bind til voksne til kvinder med urininkontinens og produkter, der er beregnet til at hjælpe med at håndtere afføringsinkontinens.

Write A Comment