Grønland er en stor ø i Nordatlanten, der ligger mellem det Arktiske Ocean og Atlanterhavet. Det er verdens største ø, som ikke er et kontinent. Grønland har en befolkning på ca. 56.000 mennesker og et areal på 836.330 kvadratkilometer. Hovedstaden og den største by er Nuuk.

Grønland er et selvstyrende dansk territorium. Danmark bevarer kontrollen med udenrigsanliggender og forsvar. Grønland har sit eget parlament, regering, valuta og politistyrke. Det officielle sprog er grønlandsk (Kalaallisut), som er beslægtet med de inuitsprog, der tales i Canada og Alaska.

Størstedelen af befolkningen i Grønland er inuit. Inuitterne er et oprindeligt folk, der har boet i Grønland i over 4.000 år. De er et nomadefolk, som traditionelt har været afhængige af jagt og fiskeri for at kunne leve af deres levebrød. I dag er inuitterne fortsat afhængige af deres traditionelle levevis, men de har også udviklet nye industrier såsom turisme og minedrift.

Grønland er hjemsted for nogle af de mest spektakulære landskaber i verden. De isklædte bjerge, gletsjere og fjorde gør det til et populært rejsemål for vandrere, klatrere og kajakroere. Hovedstaden Nuuk ligger ved udmundingen af en stor fjord og er omgivet af frodige grønne dale og bakker.

Write A Comment