Osteopati er en gren af lægevidenskaben, som blev grundlagt i det 19. århundrede af den amerikanske læge Andrew Taylor Still. Osteopati er baseret på princippet om, at kroppen har evnen til at helbrede sig selv. Dette opnås ved at skabe et miljø, hvor kroppen kan fungere optimalt. For at opnå dette fokuserer osteopater på behandling af bevægeapparatet. Dette system omfatter knogler, led, muskler og bindevæv. Osteopater anvender en række forskellige teknikker til at diagnosticere og behandle patienter. Disse omfatter manuel manipulation, massage og øvelser. Ud over at behandle patienter fokuserer osteopater også på forebyggende behandling. De mener, at ved at holde bevægeapparatet sundt vil kroppen være bedre i stand til at modstå sygdomme og skader. Osteopati anvendes til behandling af en lang række forskellige tilstande, herunder rygsmerter, hovedpine og åndedrætsbesvær. Den bruges også til at forbedre det generelle velbefindende.

Er der mange osteopater i verden?

Det anslås, at der findes 60.000 osteopater i verden. Størstedelen af disse behandlere findes i USA, hvor ca. 34.000 praktiserer i landet. Der er også et betydeligt antal osteopater i lande som Australien, Canada og Det Forenede Kongerige.

Hvor godt virker osteopati?

Der er en lang række videnskabelige beviser for, at osteopati er en effektiv form for sundhedspleje. Der er blevet gennemført et stort antal kliniske forsøg i løbet af de sidste par årtier, og resultaterne viser konsekvent, at osteopatisk behandling kan være nyttig for en lang række lidelser. Se mere om det her.

Hvilke tilstande kan osteopati behandle?

Osteopati bruges oftest til behandling af muskuloskeletale tilstande, såsom rygsmerter, nakkesmerter og hovedpine. Den kan dog også være effektiv ved andre lidelser som astma, kolik og menstruationssmerter.

Write A Comment